1. tekma za DP v agilityju

V soboto, 12.4.2014 se je na vadišču ŠKD Krim v Sneberjah na prvi tekmi za Državno
prvenstvo v agility-ju 2014 v umetnosti premagovanja parkurja preizkusilo kar 214 tekmovalnih parov v vseh kategorijah. S tekmo smo tudi letos otvorili sezono »zunanjih« tekem v agilityju v Sloveniji.

Zaradi toliko prijav, smo morali seveda tekmo začeti malo bolj zgodaj, kar je nemalo glavobola povzročilo Cvetki Gorjan, ki je pravico delila med »začetniki« v kategoriji A1 ter veterani. Ker je ogled proge potekal že ob 8:15 smo jo na poligon namreč »naročili« že ob 7:30. Kljub zgodnji jutranji urici, je topla kavica zbrala misli in tekma se je začela le z manjšo zamudo. Ker nas je lansko leto pošteno opralo, smo za tokratno tekmo rajši naročili malce lepše vreme. Tekmovalci so se tako lahko celo nastavili spomladanskim sončnim žarkom. Popoldan so morali svoj del naloge izpolniti še izkušenejši v A2 in A3. Parkur je za njih postavila in odsodila Anabella Kokalj, ki se ni pustila s parkurja pregnati niti nekaj manjšim poskusom deževnih kapelj. Vzdušje na tekmi je bilo cel dan zelo sproščeno, tekmovalci pa nasmejani in zadovoljni, ko so napolnili trebuhe s slastnimi čevapčiči ali sojinimi polpetki mesnice Kodila.

Med začetniki so lične ročno izdelane »plakete« in nagradice naših sponzorjev prejeli Roland Kolenko z Mee v A1S, Polona Luin s Cofijem v A1M in Sussana Parovel z Jayo iz sosednje Italije v A1L. V kategoriji A2 sta se na 1. mesto v A2S zavihteli Simona Mišič in Neli, v A2M Sara Miličević in Gaya ter v A2L Jaka Capuder in Niša. V A3 je tako v A3M, kot tudi v A3L slavila Silvia Trkman z La in Bi, v A3S pa je na zmagovalno stopničko drugič na tekmi stopil Roland Kolenko, tokrat z Ammy. Ne smemo pa pozabiti še naših najstarejših tekmovalcev. Najboljši med veterani so bili Maja Tolar in Pan (small), Vasilija Caharijas in Ajša (medium) ter Tina Šolar in Mak (large).

Na tekmi smo člani ŠKD Krim organizirali tudi srečelov, ki je prisotne pritegnil z bogatimi nagradicami, za katere bi se vsem donatorjem želeli posebej zahvaliti.

Adriatic Slovenica  image001
Drevesnica Strgar  strgar
Društvo Tačke in Repki  Logo za vizitko
Hair.Gregor, frizerski studio Gregor Jesenovec s.p.  IMG_4114846070130
Tapetništvo Elsner Roman Elsner s.p., PE Studio Aneri
Klemen Frizerstvo Klemen Ciber s.p.
Potrebna si Frizerja Sašo Rac s.p.
IRIS  iris_30let
Mint International House Ljubljana  mint
Pizzerija Trta  logo_403_1_Pizzerija_Trta
Republica Pasta  logorepublicepaste
Športni center Maratonc  maratonc
Telekom Slovenije  
VetConsult Pharma  
Veterina Kamnik  
Veterinarska ambulanta Noe  
Veterinarski center HALOVET  halovet
Zavod za ribištvo Slovenije  logo_ZZRS

 

Vse tekmovalce in obiskovalce v našo družbo vabimo spet naslednje leto, ko se bomo za vas skušali ponovno maksimalno potruditi.

Deli:
Back to Top