Izpiti IPO v Novi Gorici

Ivan z Lunom je opravljal PO2; Nadja z Ginny, Špela z Belom, Barbara z Neli in midva s Skyem smo se trudili za PO(N), Grega z Nomi pa za predizpit. Vse dopoldne je bilo napeto, saj je bilo treba ves čas nekoga gledati in vzpodbujati. In izid? Kar dober. Ivan, Barbara, Grega in moja malenkost smo izpite uspešno končali, Špela in Nadja bosta pa naslednjič spet poizkusili srečo.

Sky

Že kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega izpita z Oko. Glede na težave, ki jih ima s koleni, sem se odločila, da bom šla z Oko samo še na preizkušnje za SIP, torej bo sodelovala samo še pri iskanju pogrešanih, izpitov pa ne bova več opravljali. Ne tako dolgo nazaj se je s sinovim dekletom k nam priselil tudi njen mešanček Sky. Oka je dobila družbo, mi vsi skupaj pa še enega »sitneža«, ki mu nikakor ni všeč, če se kdo preveč približa hiši, kar z glasnim laježem tudi vsakič pove. Z Alenko, njegovo skrbnico, sta hodila v šolo in osvojila osnove poslušnosti, ampak lajavček je pa še vedno.

In zakaj zdaj delam z njim? Lani, tik pred lavinskim tečajem, je morala Oka spet na operacijo kolena zaradi počenega meniskusa, in ker si ne predstavljam lavinskega tečaja brez psa, mi je Alenka »posodila« Skya.  Izkazal se je kot odličen delavček. Na snegu uživa, do markerja pa se prikoplje kar se le da hitro, saj ve, da ga tam čaka nagrada. Tudi v dolini je začel hodit z mano na trening v gozd in na ruševino. Ugotovili smo, da mu je delo v veselje in da komaj čaka, da ga spustim na iskanje. Vse skupaj smo z Alenko in Tomažem še malo predebatirali in ugotovili, da ni nič narobe, če tudi Sky postane reševalec. Doma je še vedno njuna maza in sprehajalec, kadar je z njima na morju, pa še vedno čuvaj srfarjev in njihove opreme. Alenka in Tomaž sta seveda lastnika kavča, na katerem Sky predrnjoha noč in del dneva, ko ju čaka, da ga odpeljeta na dolge in prijetne sprehode. Kadar gre z mano na trening, pa imata prosto popoldne in zdaj, ko je postal reševalec, bosta imela mogoče prost tudi kakšen konec tedna.
Pa še beseda o najinem izpitu. Kaj veliko ni povedati – blestela nisva, a nama je uspelo! To pa je najpomembneje.

Vera

Več fotk v galeriji.

Deli:
Back to Top