PETRU V SPOMIN

Poslovil se je naš dolgoletni član Petar Hitij. V teh težkih trenutkih, njegovi družini izrekamo iskreno sožalje.

Petar nam je bil v navdih … zanj res ni bilo ovir! Prišel, sestavil voziček, sedel nanj in že je delal s svojimi psi. Na travnatem poligonu je bilo za njegov voziček velikokrat težko, a za Petra to ni predstavljalo težav.

Pred leti sta se s Sabino pridružila tečaju s prvo psičko pasme valižanski ovčar v Sloveniji, Kali. Prav zaradi njiju in predvsem Petrovega dela, so nas corgiji povsem začarali. Postali smo klub, ki je bil prav zaradi Petra prepoznan po tem, da se pri nas šolajo ti simpatični, a temperamentni veliki psi v malem telesu.  S Kali sta opravila vse izpite, kmalu zatem sta s Sabino postala vzreditelja. Od takrat naprej sta pri nas tudi šolala vse svoje pse. Iz oddaljenih Blok sta se pripeljala na vadišče prav v vsakem vremenu, včasih tudi večkrat na teden, saj sta svojim psom posvetila ves svoj čas.

Prav vsak od tečajnikov, ki je Petra videl pri delu ali sodniki na izpitih, tekmah, vsi so bili navdušeni nad njegovim delom. Predvsem je vse navdušilo to, da se ni nikoli predal, tudi ko je bilo težko. Predvsem je veliko tekmoval v kinološki panogi Rally obedience. Ni bil samo naš dolgoletni član, bil je član pasje Krimove družine, in nanj smo bili še kako ponosni! Na poligonu smo zanj vedno pustili prazen prostor, kjer je lažje dostopal do dela vadišča, kjer je delal s svojo družinico corgijev. Ta prostor bo sedaj sameval …

Zadnji njegov kuža Gigi, mu je dal vetra, a sta se prav lepo ujela in je bilo vedno veselje gledati malo kosmato kepo, ki je odlično obvladala vse vaje okoli njegovega vozička. Hoja poleg, vrtenje okoli vozička, čakanje, odpoklici, skakanje čez ovire … Vse sta se naučila! Včasih je moral sprejeti tudi kakšen naš piker nasvet, da ne sme toliko hraniti svojih majhnih psov, a se je vedno naglas nasmejal. Če so pa tako ljubki, si pa ja zaslužijo priboljšek več!

In prav ta njegov smeh bomo pogrešali. In vztrajnost in to, da se moramo še bolj zavedati, kaj nam v življenju največ pomeni. In pri tem vztrajati!

Petar, pogrešali te bomo. Bomo pazili na tvojo Sabino in tvoje corgije.

Naj ti bo lepo, tam kamor si odšel …

Tvoji Krimovci

Deli:
Back to Top