Seminar o markiranju v Brežicah

 

Iskanje je en sam žur!

Ni lepšega kot izlet v soboto, če pa Gabi in Ilona rečeta še, da gremo skupaj in da se bomo peljali z avtom, to zagotovo pomeni, da se bomo skrivali in da bo hud žur. In res, prispeli smo na prelep pokošen travnik*, ki je kar vabil k vohljanju. S hitrim mahanjem repov in skakanjem v zrak sva tudi že opazili sošolce z Iga: nagajiva Lu, prekrasen Mike, lepotica Nera, šarmanta Knut in Bor, pisana Teba, razigrana Iša in nabildani Zippo. Povohali smo se in že je vsak od nas dobil prostor ob ograji, kjer smo čakali na svojih pet minut slave, da pokažemo sošolcem, kaj že znamo. Vsi naši šefi so se postavili v krog in pozorno poslušali nasvete gospoda v rdeči majici**. Nato so začeli prihajati po nas in končno se je začel zabaven del. Imeli so nalogo iz nas izvabiti zanimanje za igračo in prav smešno jih je bilo gledati, kaj vse so počeli pred nami – od valjanja po tleh, smešnega mahanja z igračo do spreminjanja glasov. Morava reči, da so bili zelo uspešni, saj smo se vsi takoj vživeli in jih glasno nalajali, da so se nato noro poigrali z nami.

Ko smo vsi pokazali, kaj znamo, se je začel drugi del zabave. Odpeljali smo se v gozd, kjer so vsakemu od nas določili svoje drevo, kjer smo spet čakali na zabavni del. In spet pet minut slave, ko smo nakazali skrite na drevesu, sedeče, ležeče, manj skrite, bolj skrite … Spet sva opazili gospoda v rdeči majici**, ki jim je ves čas nekaj razlagal in vedno bolj zabavno so se začeli skrivati in se z nami igrati, ko smo jih našli. Res je bil užitek iskati po gozdu! Ko smo se dobro nalajali, se poigrali z res posebno igračo, ki jo vidimo samo takrat, ko koga najdemo, in se najedli prav posebne hrane, ki jo imajo pri sebi tisti, ki se skrivajo po gozdu (to bi lahko jedli vsak dan), je bil čas za zabaven zaključek – piknik!

Na poligonu je dolgolasi fant, tisti od Zippota, začel kuriti ogenj in peči na žaru, ostali vodniki pa so se od veselja, ker smo bili tako pridni, začeli kotaliti, skakati, se metati po tleh. Celo balone so napihovali in sami skakali na mize za detaširanje. Po najinem mnenju so proslavljali kakšno polno luno… Nato smo se še mi pomerili v hitrosti in veliki zmagovalec je bil Mike iz društva K9. Za konec pa smo še mi prišli na svoj račun, spustili so nas s povodca in nato smo se drug čez drugega kotalili, lovili – do onemoglosti …

Rajši si kar slike poglejte, kako nam je bilo fajn!

Gaja in Bam Bam

Opombe:
* vadišče KD Brežice
** kinolog Matjaž Zanut

Deli: