Zelo snežen dan na Vršiču

neliNapovedovali so sneg in nič kaj obetavno vreme, a smo se vseeno odločili, da bomo v nedeljo zgodaj vstali in se šli skrivat v snežne luknje pod Erjavčevo kočo na Vršiču, kjer sta nas pričakovala Vera in Grega, ki sta bila na lavinskem tečaju GRZS.

Cesta čez Vršič je bila zaradi obilice snega zaprta, a smo avtomobilom obuli verige in se pripeljali do Koče na Gozdu, od tam pa smo šli naprej nekateri peš, nekateri pa s smučmi. Bil je siv dan, snega pa ogromno in više smo šli, več ga je bilo. Prišli smo nekaj minut prej, kot smo se zmenili, in ob poti pod kočo zmotili pri delu lavinski odsek GRZS. V koči smo na toplem počakali, da so končali, potem pa se odpravili na njihovi delovišči. Razdelili smo se v dve skupini – na enem koncu so se skrivali Katja, Tina, Vid, Grega in Jasna, na drugem pa Vera, Jani, Ivan, Petra, Nejc in moja malenkost.

Kužki imajo radi sneg, mi tudi, a v nedeljo ni bil dan za postopanje, saj je bilo popoldan iz ure v uro v zraku več plešočih snežink in postajalo je vse hladneje, zato smo se po končanem treningu hitro odpravili v dolino.

Barbara

Več slikc v galeriji.

Deli:
Back to Top